Vigyázat, csúszik!

Kétévnyi tömény várakozás után idén végre újra a korizó nagyközönségé a Városligeti Műjégpálya. Bár eredetileg csak 2 hétre nyitott ki az intézmény, a jelek szerint január 10.-étől már rendesen üzemelni fog.

Az intézmény a 2008-2009es szezon után bezárta kapuit, ahogy akkor ígérték, egy évre, hogy a meglehetősen rossz állapotba került főépületet és magát a pályát is felújítsák. Az egyből azonban két év lett, és a kivitelező ellen csődeljárás indult. Azonban, a gyorskorcsolya Európa-bajnokság népszerűsítése végett, a téli szünet ideje alatt, két hétig a nagyközönségé volt a pálya. Ugyan csak ideiglenes működési engedélyt kapott a létesítmény (mivel addig nem adhatják át hivatalosan, míg a kivitelező nem tisztázza magát), a legfrissebb információk szerint január 10.-étől ismét lehet csúszkálni.

Mindenféle kellemetlenségtől eltekintve, megérte várni. A főépület gyönyörű, fehér külsőt kapott, feledtetve az egykoron igen romos épület képét. Az előcsarnok megmaradt a ’20as évek stílusában, a maga díszes oszlopaival, vendégváró légkört biztosítva. A két lépcső végén azonban olyan, mintha egy másik világba kerülne a látogató. A hosszú folyosó és a kerek ajtók megmaradtad ugyan, de a falak egységesen fehér fényben úsznak. A plafon sötétkék fényes bevonata pedig tükrözi az alatta zajló nyüzsgést. A ruhatárak kibővültek és a régi időkhöz hasonlóan, az öltöző két végén találhatóak. Azonban valamilyen ismeretlen okból kifolyólag a női és férfimosdók nem egy oldalon találhatóak, kissé megnehezítve a látogatók egymásra találását.

A pálya maga nem sokban változott, habár 15%kal nagyobb lett. A büfék ugyan úgy, mint egykoron, a pálya végein találhatóak, akárcsak az elsősegélypontok. A kéthetes, ideiglenes nyitva tartás alatt a jegyek egységesen 1300 Ft-ba kerültek, azonban a januári újranyitásra már kedvezményeket is ígérnek. Jelen állás szerint ismét elérhető lesz a hétköznapi jegy (1000Ft) és a 700Ft-os belépő minden hétfőn és kedden 17 és 20 óra között. Diákkedvezményről egyelőre még nincs információ, azonban csoportoknak, hétköznap délelőtt, tanári kísérlettel 200Ft lesz a jegy.

A bizonytalan állapot úgy tűnik, vége felé közeleg, és Európa legnagyobb szabadtéri műjégpályája ismét a korcsolya szerelmeseié lehet.